Donderdag 19 september 2024 mocht ik verslag doen van hoe het gemeentelijk systeem gruwelijk de mist in ging en nog steeds gaat met betrekking tot bestaanszekerheid.

In het ‘Sterk Netwerk’ - Toekomst met Perspectief, een netwerk van mensen uit organisaties actief in het sociale domein was hier ruimte voor. De bijeenkomst werd gehouden op de locatie van de sociale dienst, de plek waar alle ellende begon. (Hierover kunt u later meer lezen in de casus ‘Macht en Onmacht - waarbij niemand de STOPKNOP wil, durft of kan hanteren)


Het was geen vrolijk verhaal, die bijna niet in 2 minuten te doen is, maar ik geloof dat de boodschap wel is aangekomen. Een voor mij onbekende bezoeker duwde mij na afloop nog een bankbiljet in de handen. Erg door ontroerd, al deed ik het hier niet voor.

 Het doel is om deze systematische wijze van mangelen als gevolg van blunders, onwil, onmacht of regels boven menselijkheid stellen, te voorkomen en te zorgen dat ambtenaren die dit soort beslissingen nemen niet alleen bevoegd, maar ook bekwaam zijn. Daarnaast dient de zogenaamde ‘STOPKNOP’ veel vaker gehanteerd te worden.

Dit betekent dat bestaanszekerheid altijd boven afvinklijstjes en procedures hoort te gaan!!